Gebruik je de juiste marketingkanalen en zijn die correct ingesteld?

Iedereen kan een bedrijfspagina op Facebook of een Instagrampagina opstarten. Met een beetje inspanning heb je zelfs al een Google Analytics-account of heb je een webshop up and running gekregen in Shopify, Magento of WooCommerce. 

Sociale media en advertentiekanalen zijn geen eilanden op zich

Maar heb je dat gedaan omdat iedereen zo een pagina heeft en jij er dus ook een wilt hebben? Of heb je er ook over nagedacht wat je met die pagina wilt bereiken en vooral ook wie? Is je strategie daar dan ook op ingesteld? En vooral, als je al die inspanningen doet: hangen al die media en tools aan elkaar en versterken ze elkaar? Heb je daar inzicht in? Weet je wat je je aan het doen bent? In die fase loopt het bij veel bedrijven al mis. Je kunt de socialemediaposts niet tellen waarbij niet eens een link ligt naar de website of webshop van het bedrijf, of die nergens op landen. Laat staan dat je daar dan ook accurate data uit zou kunnen puren op basis waarvan je onderbouwde beslissingen kunt maken..

Neem kanaal per kanaal gestructureerd onder de loep

Als je het gevoel hebt dat je zelf al niet meer het bos door de bomen ziet met al je ooit opgestarte pagina's, doe je er goed aan om al die kanalen eens een voor een te laten bekijken door een specialist om na te gaan of ze technisch juist werken en ingesteld staan om er het maximale uit te halen. Zodra dat in orde is, kun je je trafiek erop verbreden en ook de conversie naar klanten optimaliseren. Maar first things first: een DMS-analyse (digitale marketinganalyse).

Bij ClickForest is een DMS-analyse de basis: zijn alle relevante marketing- en socialemediakanalen aanwezig, correct ingesteld en verbonden met alle mogelijke tools die inzicht verwerven of zelfs met je website. Alles in orde? Dan kun je nagaan hoe je het onderste uit de kan kunt halen met elk van die tools. Dat valt dan onder CRO (conversion rate optimization). 

Analyse van je Facebook, Instagram, LinkedIn als verkoopstool 

Is je Facebook optimaal ingesteld?

We kunnen een tipje van de sluier oplichten van hoe we hier concreet te werk gaan. Laten we starten met de Facebookpagina. Daar controleren we eerst en vooral of de Facebookpixel correct geactiveerd is en of daar de juiste gebeurtenissen aan gekoppeld zijn. Voor webshops liggen de gebeurtenissen voor de hand, namelijk het toevoegen van een product aan het winkelmandje, het invoeren van betaalgegevens en een effectieve aankoop op de shop. Als er geen webshop beschikbaar is en we over een informatieve website praten, meten we conversies op basis van het doorsturen van het contactformulier, het klikken op het telefoonnummer in de footer of het klikken op andere knoppen op de website die relevant zijn voor de eigenaar van de website. Verder zullen we natuurlijk nakijken of alle basisgegevens correct ingevoerd zijn op de Facebookpagina. We denken daarbij vooral aan de contactgegevens, de link naar de website, de missie van de website of webshop ...

Is je Instagram optimaal ingesteld?

Als er een Instagrampagina beschikbaar is voor de klant, gaan we na of er een correcte BIO ingevuld is voor die pagina. Een duidelijke link naar je website zorgt sowieso voor een verhoogd aantal bezoekers. Verder kijken we of er een goede bedrijfsomschrijving in je bio staat. We kijken naar de kwaliteit van de foto's, het juiste gebruik van hashtags, diversiteit van de content, frequentie van de posts, de copy bij de foto's, kortom een hele waslijst om af te werken voor ons.

Is je LinkedIn optimaal ingesteld?

Ook de LinkedInpagina wordt aan een onderzoek onderworpen. Is de omslagfoto duidelijk en professioneel? Is het logo correct opgeladen en gecentreerd? Wordt er gebruikgemaakt van een heldere kopregel? Worden er relevante trefwoorden gebruikt? Is de uitgelichte sectie van je LinkedInpagina goed uitgewerkt? Wordt de focus gelegd op social selling en niet teveel op hard selling?

Hangen je sociale media en advertentieaccounts als los zand aan elkaar? Tijd om alles eens stevig te cementeren. Vraag vrijblijvend naar onze aanpak en prijzen voor DMS-analyse. Akkoord? Dan kaatsen we je zo vlug mogelijk de pijnpunten terug.

Vorige
Vorige

Een advertentiestrategie (SEA) kan niet zonder contentstrategie (SEO) en vice versa

Volgende
Volgende

Hoe vertaal je de befaamde funnel naar een concrete advertentiestrategie?